ΕΞΥΠΝΟ ΣΠΙΤΙ / ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ

ΕΞΥΠΝΟ ΣΠΙΤΙ / ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ

H IQ Power System σας προτείνει να κάνετε το σπίτι σας πιο λειτουργικό, ασφαλές και προσαρμοσμένο στις καθημερινές σας ανάγκες, εξοικονομώντας ενέργεια και χρήματα.

 

Tι είναι το «έξυπνο σπίτι»;

Ζούμε σε μια εποχή όπου οι τεχνολογικές εξελίξεις είναι ραγδαίες και η ίδια η τεχνολογία έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας.

Με την κατάλληλη χρήση αυτοματισμών, οι ιδιοκτήτες μπορούν να εξοικονομήσουν ενέργεια και να προστατέψουν το σπίτι τους ακόμα και αν βρίσκονται χιλιόμετρα μακριά.

Το έξυπνο σπίτι πια αποτελεί μέρος της σύγχρονης ζωής και η σύνδεση των λειτουργιών από τις πιο απλές (όπως το άνοιγμα των φώτων, το κλείσιμο των ρολών, το κατέβασμα της τέντας, η θέρμανση, ο κλιματισμός)  έως τις πιο πολύπλοκες (συναγερμοί, κάμερες ασφαλείας, προγραμματισμένες λειτουργίες κ.α.) είναι πλέον στα χέρια των ιδιοκτητών με το απλό πάτημα ενός πλήκτρου. 
 

Πλεονεκτήματα  της τεχνικης KNX

  • Αυξημένη ασφάλεια
  • Εξοικονόμηση ενεργείας κατά την λειτουργιά των κτιρίων
  • Εύκολη προσαρμογή των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων σε μεταβαλλόμενες ανάγκες του χρήστη
  • Σημαντική αύξηση των ανέσεων
  • Ασφαλέστερες ηλεκτρικές εγκαταστάσεις
  • Μεγάλη διαθέσιμη παλέτα προϊόντων από διαφορετικούς κατασκευαστές, Πολλούς πιστοποιημένους εγκαταστάτες, μελετητές, και Integrators.

Πως λειτουργεί το έξυπνο σπίτι;

Το σύστημα του έξυπνου σπιτιού έχει τον έλεγχο όλων των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων ενός κτιρίου. Αποτέλεσμα αυτού είναι το οποιοδήποτε σημείο ελέγχου να μπορεί να ελέγχει οποιαδήποτε λειτουργία είναι ενσωματωμένη στο σύστημα.

Μέσω αισθητήρων, σεναρίων και της νοημοσύνης που διαθέτει το σύστημα έξυπνης κατοικίας μπορούν να αυτοματοποιηθούν πολλές από τις επαναλαμβανόμενες ενέργειες που καθημερινά κάνουμε ώστε κατ' αρχήν να διευκολυνθεί η καθημερινότητα μας και κατά δεύτερον να έχουμε σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας. Ο απομακρυσμένος έλεγχος μέσω κινητού, internet, sms, τηλεφώνου ολοκληρώνει τον έλεγχο της κατοικίας.

Τα έξυπνα σπίτια μπορούν να αναλάβουν ορισμένες πρωτοβουλίες όπως να ρυθμίσουν αυτόματα την εσωτερική θερμοκρασία τους, να ανεβάσουν μόνα τους τις τέντες (για να μην καταστραφούν από τον αέρα) να προσημειώσουν κίνηση ανοιγοκλείνοντας τα φώτα και τα ρολά (αποθαρρύνοντας τους διαρρήκτες κατά την απουσία μας), ή απλά να ενημερώσουν τον ιδιοκτήτη για την κατάσταση της κατοικίας μέσω internet (θερμοκρασία, ηλιοφάνεια, βροχή, αέρας, αποθέματα νερού, πετρελαίου, κατάσταση ρολών, τεντών, εξόδων, κάμερες). 

Ταυτόχρονα μπορούν να προγραμματίσουν τις λειτουργίες του κτιρίου με τέτοιο τρόπο που σε συνδυασμό με τον βιοκλιματικό σχεδιασμό του κτιρίου να εξοικονομήσουν ενέργεια ή να βελτιώσουν την άνεση ζωής που αυτό τους παρέχει.

Το έξυπνο σπίτι είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε ΑΜΕΑ και ηλικιωμένους που δυσκολεύονται να διαχειριστούν το σπίτι τους, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να κάνουν πολλές από τις καθημερινές εργασίες μέσω ενός απλού συστήματος διαχείρισης.)

 

 

Παραδείγματα αυτοματισμών:

Δημιουργία κεντρικών λειτουργιών.
Κατά την αποχώρηση όλων από ένα κτίριο με το πάτημα ενός κουμπιού να βγαίνει εκτός όλος ο φωτισμός ,η τροφοδοσία του νερού, όλες οι πρίζες, να τίθεται σε λειτουργία το σύστημα συναγερμού και να ξεκινά ο έλεγχος τον ηλεκτρικών ρολών με βάση το ημερήσιο χρονοπρόγραμμα.
Διαφορετικά σενάρια.
Σε συνεδριακούς χώρους, θέατρα και γιατί όχι τελευταία σε χώρους κατοικιών, να δημιουργούνται και να ενεργοποιούνται διαφορετικά σενάρια φωτισμού ανάλογα με τις συνθήκες και την χρήση του χώρου, τα οποία μπορούν να αλλάξουν από των χρήστη κάθε στιγμή. Στα επαγγελματικά κτίρια η δημιουργία και η χρησιμοποίηση μιας εγκατάστασης με σταθεροποίηση φωτισμού, με έναν αισθητήρα φωτεινότητας σε κάθε πλευρά του κτιρίου, μπορεί να εξοικονομήσει ενέργεια μέχρι 75% από τον χρήστη του φωτισμού.

Οπτικοποίηση.
Διάφορες καταστάσεις σε μια κατοικία, μπορούν να εμφανίζονται σε μια μονάδα ενδείξεων σε μορφή κειμένου ή ενδείξεων και να γίνονται και χειρισμοί από την ίδια συσκευή. Παρόμοιες δυνατότητες μπορούν να δημιουργηθούν σε μεγαλύτερες εγκαταστάσεις μέσω PC και προγράμματος οπτικοποίησης με το αντίστοιχο software.

Συνδεσιμότητα, επεκτασιμότητα. ευελιξία.
Μέσω της σύνδεσης μια ΚΝΧ εγκατάστασης στο τηλεφωνικό δίκτυο, μπορεί ο χρηστής μέσω κινητού τηλεφώνου ή σταθερού τηλεφώνου να δίνει εντολές στην εγκατάσταση ΚΝΧ η να ελέγχει λειτουργίες της(π.χ. την θέρμανση).

ΟΙ ΚΝΧ εγκαταστάσεις μπορούν να προγραμματίζονται από απόσταση μέσω όλων των μεσών επικοινωνίας(π.χ. internet).Έτσι το κόστος της συντήρησης και των αλλαγών στην τεχνική εγκαταστάσεων μειώνεται δραστικά.

Προσαρμοστικότητα.
Μια μεγάλη αίθουσα συνεδρίων θα πρέπει ανάλογα με της ανάγκες να διαιρείτε σε μικρότερες περιοχές. Με την χρήση των διαχωριστικών τοίχων καταλαβαίνει η εγκατάσταση ΚΝΧ αυτόματα την αναγκαία διάταξη των  διακοπτών και των φωτιστικών για κάθε τμήμα του χώρου. Δεν χρειάζεται καμιά αλλαγή της υπάρχουσας καλωδίωσης.

Συστήματα ασφαλείας, Λειτουργιές πανικού, προσομοίωση παρουσίας.
Η προστασία και η ασφάλεια των οικείων σας και της περιουσία σας τόσο από κακοποιούς όσο και από άλλα επικίνδυνα περιστατικά όπως φωτιά, πλημμύρα κ.λπ. γίνονται πραγματικότητα. Στο έξυπνο σπίτι μπορούν να συνδεθούν τα συστήματα ασφαλείας και ο συναγερμός, τα συστήματα παρακολούθησης καθώς και συστήματα κάλυψης εξωτερικών χώρων. Υπάρχει δυνατότητα ενεργοποίησης όλου του φωτισμού με το πάτημα ενός κουμπιού ή με εντολή από κάποιο αισθητήριο του συναγερμού. Ακόμα μπορεί να δημιουργηθεί προσομοίωση παρουσίας κατά την απουσία του χρήστη. Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες αυτές μπορούν να ενσωματωθούν πλήρως στο σύστημα που θα σας προτείνουμε προσφέροντας μια ολοκληρωμένη λύση.

Φωτισμός.
Ένα από τα βασικότερα στοιχεία ενός σπιτιού είναι ο φωτισμός. Μπορείτε να ελέγχετε τα φώτα όλου του σπιτιού, μέσω του κινητού σας ή του υπολογιστή σας. Με τους αυτοματισμούς φωτισμού οι δυνατότητες είναι απεριόριστες. Από συγκεκριμένα και καθορισμένα σημεία στο σπίτι μπορούν να ελέγχονται όλα τα φώτα, καθώς και να ανάβουν συγκεκριμένα φώτα με την τεχνολογία ανίχνευσης κίνησης και ανίχνευση παρουσίας.        `              

Θέρμανση - ψύξη
Πλέον, υπάρχουν πλήρεις λύσεις αυτοματισμού θέρμανσης και ψύξης οι οποίες προσφέρουν άνεση, ευκολία και βοηθούν στην εξοικονόμηση ενέργειας. Αυτό επιτυγχάνεται με τις θερμοστατικές ζώνες. Κάθε μια μπορεί να ελέγχεται χωριστά και να έχει ξεχωριστή θερμοκρασία. Η ζήτηση της θέρμανσης σταματά αυτόματα αν ανοίξει ένα παράθυρο.

Αυτά τα μέτρα μπορούν να εξοικονομήσουν ενέργεια περισσότερο από 30% ανά έτος και έτσι η παραγωγή ενέργειας γίνεται με εξάρτηση από της ανάγκες θέρμανσης του χώρου για κάθε χώρο(παράγετε μονό η θερμότητα που είναι πραγματικά απαραίτητη)

Με τον τρόπο αυτό μεγιστοποιείται η άνεση καθώς σε κάθε χώρο έχουμε την επιθυμητή θερμοκρασία, ενώ επιτυγχάνεται και οικονομία καθώς κάθε χώρος θερμαίνεται η ψύχεται αυτόνομα. Έχετε τη δυνατότητα να ελέγξετε κεντρικά και τη θέρμανση δημιουργώντας προγραμματιζόμενα σενάρια θέρμανσης και ψύξης (πρωί, βράδυ, χειμώνας, καλοκαίρι, απουσία κλπ).

Ψυχαγωγία.
Η λειτουργία αυτή βασίζεται στην ύπαρξη ενός κεντρικού server όπου βρίσκεται αποθηκευμένο σε ψηφιακή μορφή όλο σας το περιεχόμενο (ταινίες, μουσική, φωτογραφίες, προσωπικά video κλπ)και την εγκατάσταση περιφερειακών υπολογιστών στα διάφορα δωμάτια τα οποία μπορούν αυτόνομα η και ταυτόχρονα να προσπελάσουν το περιεχόμενο αυτό.

Στην IQ Power System αναλαμβάνουμε εξ’ ολοκλήρου τη μελέτη, την εγκατάσταση και τη σωστή λειτουργία ενός έξυπνου συστήματος διαχείρισης.

Η πολύχρονη εμπειρία μας και η πιστοποιησή μας απο την ΚΝΧ, μας δίνει τη δυνατότητα να εγκαταστήσουμε  ότι πιο σύγχρονο έχει να παρουσιάσει ο τομέας των αυτοματισμών κτιρίων.
Η λειτουργικότητα, η αξιοπιστία, η ευελιξία, η προσαρμογή και η δυνατότητα επέκτασης είναι μόνο μερικά από τα πλεονεκτήματα μιας εγκατάστασης αυτοματισμού κτιρίου που μπορούμε να σας προτείνουμε.

Η IQ Power System προσφέρει το μικρότερο δυνατό κόστος, άριστη ποιότητα υλικών, συστήματα απλά στη χρήση τους.

 

 

intelligent like you

ΑΡΧΙΚΗ | SITEMAP | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Copyright @ 2021 IQ Power System. All rights reserved. | Created by ThinkBag